مقایسه کامل آزمون آیلتس و تافل

تفاوت آزمون تافل و آیلتس - شایان انگلیش

در دنیای کنونی، زبان انگلیسی دارای اهمیت بسیار زیادی می‌باشد و دو آزمونی که به طور وسیع برای سنجش مهارت زبانی افراد مورد استفاده قرار می‌گیرند آزمون آیلتس (IELTS: International English Language Testing System) و آزمون تافل (TOEFL: Test of English as a Foreign Language) هستند. ما در این مقاله به معرفی هر یک از این دو آزمون بین المللی خواهیم پرداخت و تفات ها و شباهت های این دو آزمون را شرح خواهیم داد. بعد از این مقاله شما به راحتی می‌توانید آزمون متناسب با هدفتان را انتخاب نمایید.

۱. معرفی تافل

آزمون تافل که توسط موسسه (Educational Testing Service) ETS طراحی شده است، دارای فرمت خاصی است که از چهار بخش Reading ،Listening ،Speaking، و Writing تشکیل می‌شود. هر یک از این چهار بخش، مهارت‌های مختلفی را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. این آزمون نیز دارای انواع مختلفی می‌باشد که عبارت اند از: ۱- آزمون تافل اینترنتی (iBT: Inernet-Based Test)، ۲- آزمون تافل کاغذی، ۳- آزمون تافل اینترنتی هوم ادیشن، ۴- آزمون تافل اسنشیالز، ۵- تافل پرایمری (برای دانش آموزان بزرگتر از ۸ سال)، ۶- تافل جونیور (برای دانش آموزان بزرگتر از ۱۱ سال) و ۷- تافل ITP (برای دانش آموزان بزرگتر از ۱۶ سال).

۲. معرفی آیلتس

از سوی دیگر، آزمون آیلتس توسط سه موسسه مختلف طراحی می‌شود که عبارت اند از British Council ،IDP IELTS، و Cambridge University Press & Assessment. این آزمون نیز همانند تافل چهار مهارت Reading ،Listening ،Speaking، و Writing را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. این آزمون دارای انواع مختلفی می‌باشد ولی معروف ترین‌های آن‌ها آیلتس آکادمیک و جنرال می‌باشند، که هر دو این‌ها هم نسخه کاغذی و هم نسخه کامپیوتری دارند. آیلتس آکادمیک به کسانی توصیه می‌شود که قصد دارند در دانشگاه های انگلیسی زبان به تحصیل خود ادامه بدهند و یا در سازمانی با مشاغل حرفه‌ای مانند پرستاری و پزشکی مشغول به کار شوند و آیلتس جنرال برای اهداف کاری و مهاجرتی توصیه می‌شود.

۳. کاربرد و موارد استفاده

آزمون تافل تنها برای اهداف آکادمیک استفاده می‌شود، در حالی که آزمون آیلتس برای طیف وسیع تری از اهداف مانند اپلای کاری، تحصیلی و مهاجرت  … مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس این معیار راهنمای بسیار خوبی برای شما خواهد بود که به سراغ کدامیک از این دو آزمون بروید. همچنین گفتنی‌است که برای دانشگاه‌های آمریکا آزمون تافل، و برای دانشگاه‌های اروپا آزمون آیلتس دارای اهمیت بیشتری می‌باشد.

۴. در دسترس بودن مراکز آزمون

هر دو آزمون دارای مراکز آزمون متعددی در کشور عزیزمان ایران می‌باشند و از این لحاظ تفاوت چندانی با همدیگر ندارند. در جدول زیر می‌توانید تست سنترهای هر آزمون را مشاهده نمایید.

تست سنترهای آزمون آیلتس

تست سنترهای آیلتس - شایان انگلیش

تست سنترهای آزمون تافل

تست سنترهای تافل - شایان انگلیش

۵. نمره دهی

این دو آزمون در نمره دهی با همدیگر تفاوت‌هایی دارند، برای مثال هریک از مهارت‌ها در آزمون تافل دارای ۳۰ نمره است و نمره نهایی آزمون نیز از مجموع چهار مهارت محاسبه می‌شود. در حالی که در آزمون آیلتس هر مهارت زبانی دارای ۹ نمره است و نمره نهایی از میانگین چهار بخش محاسبه می‌شود. اگر می‌خواهید بدانید که نمره تافل، برابر چه نمره‌ای از آزمون آیلتس می‌باشد به جدول زیر توجه نمایید.

۶. فرمت آزمون

شیوه رایج آزمون تافل، اینترنتی می‌باشد که در آن می‌بایست جواب را در کامپیوتر وارد نمایید و در بخش اسپیکینگ هم شما در مقابل کامپیوتر صحبت می‌کنید و صدای شما ضبط می‌شود. ولی در آزمون آیلتس کاغذی شما بایستی که بخش های رایتینگ، ریدینگ و لیسنینگ را روی کاغذ و در آیلتس کامپیوتری باید در کامپیوتر جواب بدهید. در بخش اسپیکینگ هر دو نوع آیلتس، باید در مقابل فرد امتحان گیرنده صحبت نمایید.

۷. زمان آزمون

کل زمان آیلتس برابر ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه می‌باشد، ولی زمان آزمون تافلِ جدید کمتر از ۲ ساعت می‌باشد. همچنین لازم به ذکر است که کل آزمون تافل در یک روز برگزار می‌شود، ولی بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس کاغذی چند روز قبل یا بعد از دیگر مهارت ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در آزمون آیلتس کامپیوتری نیز مشابه تافل، کل آزمون در یک روز برگزار می‌شود.

۸. تعداد آزمون در سال

آزمون آیلتس آکادمیک در هر ماه، ۴ بار (۴۸ آزمون در سال) و نوع جنرال آن ۲ بار در ماه برگزار می‌شود. آزمون تافل اینترنتی بیش از ۶۰ بار در سال و نسخه خانگی آن هر هفته برگزار می‌شود. لازم به ذکر است که امکان شرکت در نسخه خانگی آزمون تافل (یا هوم ادیشن) برای ایران وجود ندارد.

۹. اعتبار زمانی دو مدرک

هر دو آزمون فقط تا یک دوره زمانی خاص اعتبار دارند که مدت آن برابر ۲ سال می‌باشد و بعد از این دوره اعتبار خود را از دست می‌دهند. پس به این نکته توجه کافی داشته باشید.

۱۰. هزینه

هزینه هر یک از دو آزمون با توجه به نوع آزمون و کشور مورد نظر متغیر می‌باشد. هزینه تافل اینترنتی در ایران برابر ۲۶۵ دلار، در جمهوری آذربایجان ۲۲۰ دلار، در ترکیه ۱۵۷ دلار و در امارات متحده عربی برابر ۳۲۵ دلار می‌باشد. هزینه آزمون آیلتس برای نوع کاغذی ۹ میلیون تومان و برای نوع کامپیوتری آن ۸,۵۰۰,۰۰۰ تومان می‌باشد.

۱۱. تصورات اشتباه رایج

اولین تصور اشتباهی که وجود دارد این است که برخی گمان می‌کنند تافل از آیلتس ساده تر می‌باشد، یا بالعکس اینکه آیلتس از تافل ساده تر می‌باشد. در حالی که اینگونه نیست.

دومین تصور اشتباه این است که برخی تصور می‌کنند در آیلتس فقط باید لهجه بریتیش داشته باشیم، یا اینکه در آزمون تافل اگر از لهجه بریتیش استفاده کنیم سبب کاهش نمره آزمون‌دهنده می‌شود.

نتیجه گیری

هر دو آزمون رایج تافل و آیلتس معتبر می‌باشند و هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی می‌باشند. شما می‌بایست با توجه به هدفتان یکی از این دو آزمون را برگزینید و سپس به خوبی برای آن تمرین نمایید و با فرمت آن آزمون نیز به خوبی آشنا شوید تا نمره خوبی را کسب نمایید.

سوالات متداول

  • آیا این امکان وجود دارد که مدرک هر دو آزمون را بگیرم؟

بله این امکان وجود دارد، ولی سعی کنید با توجه به هدفتان فقط روی یک آزمون تمرکز نمایید تا نمره بهتری را کسب نمایید.

  • کدام آزمون برای اهداف مهاجرتی مناسب تر است؟

آزمون آیلتس برای این منظور  مناسب تر است، ولی باز هم پیش‌نیازهای کشور مقصد را چک نمایید.

  • آیا آیلتس آکادمیک و جنرال از لحاظ سختی با هم متفاوت میباشند؟

بله، سختی دو آزمون و سیستم نمره دهی این دو آزمون با هم یکسان نیست.

  • آیا امکان شرکت در آیلتس کاغذی برای ایران وجود دارد؟

خیر، در حال حاضر آیلتس کاغذی در ایران برگزار نمی‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *